Technics SH-8065

SH-8065 är   "stort" grafiskt filter. Varje ljudkanal har hela 33 frekvensselektiva nivåkontroller frekvensmässigt fördelade i steg om 1/3 oktav. Variationsområdet för respektive nivåkontroll är valbart till antingen ± 12 dB eller ± 3 dB. Vald intervall indikeras med en upplyst skala till vänster om de två filterbankarna. Vidare finns det möjlighet att med en enkel knapptryckning reversera (relativt O-läge) inställd frekvensberoende nivå. Av naturliga skäl rymmer den reglageförtätade frontpanelen inte så många fler funktioner än de redan nämnda förutom tape-monitor-väljare, in-/urkoppling av filter samt nätströmställare.

Utseendemässigt ansluter sig SH-8065 till den sedan några år tillbaka inslagna Technics-looken. Utseendemässigt är apparaten tämligen ordinär, men beroende på det stora antalet reglage (drygt 70-talet) blir panelen aningen svåröverskådlig. O-läget för de olika skjutreglagen är dock mekaniskt distinkt och slaglängden erbjuder, i kombination med valbar upplösning, goda möjligheter till mycket noggrann inställning av ljud-kedjans frekvenskarakteristik. För att underlätta inställningen av reglagen bifogas ett slags pappersmall på vilken användaren kan rita in önskade inställningar.

Lyssningsresultat

Den klangliga påverkan på ljudet är ringa i SH-8065. Den enda uppmärksammade klangförändringen var en svagt ljus färgning samtidigt som röster uppvisade en tendens till att tappa lite av stödljudet. Stereopanoramat framstår som helt stabilt och såväl djup- som höjdinformationen framstår identiskt lika originalljudets. Vidare upplevs filtrets brusnivå som välgörande låg. Totalt sett framstår enhetens pris som adekvat sett mot bakgrunden av filterbankens storlek.

Uppmätt reglerområde för de 10 olika frekvensbanden är ±12 dB.

Kantvågssvaret vid 100 Hz är bra.                                                           Kantvågssvaret  vid 10K Hz är bra.                              .

                     

                                                                                                                                                                                                                                                                    Hifi&Musik

 

 

© Loudandproud hifigoteborg