latest news

01.09.2006

This is where you can put your latest news.

read more ...

01.09.2006

This is where you can put your latest news.

read more ...

 

links

other useful links

CD-Player repair

Speaker test and repair

Playlists

 

 

 

Luxman pd 300

Luxman PD300 är en exklusiv remdriven skivspelare med många tekniska finesser. En av dessa är den inbyggda manuella vakuumpumpen som används för att fixera skivorna stabilt mot skivtallriken. Systemet fungerar bra med plana skivor och ger då en hörbart fastare och tydligare ljudåtergivning. Tyvärr fungerar inte vakuumlösningen med ojämna skivor eftersom vakuumpumpen släpper undertrycket. För den som vill undvika den manuella hanteringen fanns en automatisk elektrisk vakuumpump VS300 att tillgå för ca 1 000 kronor (1982).

Hela skivspelaren ger ett gediget intryck. Vid vår test användes en SME 3009 typ III tonarm, men den universellt utformade ton-armsplattan medger montage av de flesta på marknaden förekommande tonarmarna.

Ljudåtergivningen från Luxman PD300 var genomgående av hög klass. En förbättring i ljud gick dock att förnimma då skivtallriken belades med en Platter Matter. Visserligen blir då vakuumpumpen obrukbar, men å andra sidan kan även ojämna skivor spelas med bra fixering mot underlaget.

Handhavandet av skivspelaren är enkelt även vad det avser hastighetsbyte och reglering av vakuumpumpen.

Helhetsintrycket är klart positivt, men systemet blir ganska dyrt med en tonarm som matchar. Omkring 8 000 kronor exklusive pick-up måste konsumenten betala för ett fungerande system. Prisvärdheten kan naturligtvis diskuteras, men bra låter det!

Specifikation

Wow och flutter: 0.03 % enl DIN

Rumble:-72dB enl DIN B

Vikt: 18 kg

Motor: Servokopplad DC-motor

Drivning: Remdriven

Skivtallrik: Aluminiumtallrik med vakuumstabilisator

Upphängning: Vibrationsdämpande

Fötter: Vibrationsdämpande gummifötter

Hastighet: 33 Vz och 45 rpm

Övrigt: Skivspelaren är försedd med stroboskop, avtagbart akrylhölje, dubbla vibrationsdämpande system samt universellt anpassbart tonarmsfäste.

Generalagent var: Luxor, Motala